‘Risdam-Noord Groen’ organiseert high tea

Gaat RNG nu ook al koken en bakken? Jazeker, toen de Stichting Netwerk ons vroeg om een onderdeel van de Zomerschool te verzorgen, leek dit ons een leuke manier om onze adoptietuinen onder de aandacht te brengen. Op het grasveld naast de Theekruidentuin aan de Ossenweide genoten meer dan 30 liefhebbers van kruiden, bloemen en vruchten uit de Theekruidentuin. Veel van wat daar groeit en bloeit is eetbaar. Ook was er al fruit verwerkt uit de Historische Fruittuin Swaegh; deze Fruittuin bestaat sinds dit jaar tussen Hoornbloem en Kosterstuin. Ook dit is openbaar groen dat door de buurtgroep is geadopteerd.

De liefhebbers van de high tea genoten niet alleen van al het eetbaars; de rondgang door de kruidentuin leverde levendige gesprekken op en bleek leerzaam. 

Medeorganisator Karin de Waard vertelt: “Voor velen was het nieuws dat vrijwilligers uit onze wijk deze ‘adoptietuinen’ hebben ingericht en regelmatig onderhouden. Verrassend vond eigenlijk iedereen dat er zoveel eetbaars is van bekende planten. Bovendien, het weer zat mee en we hadden levende muziek verzorgd. Voor ons als organisatie was het zeker verrassend om te horen dat de deelnemers nu al uitzien naar een volgende high tea. Na alle coronabeperkingen wordt zo’n sociale activiteit hogelijk gewaardeerd!”